škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Jsou toliko dvě strany politické na světě: strana poctivých a strana nepoctivých; poznáte a rozeznáte je podle toho, kterak školství podporují. (Karel Havlíček Borovský)

Proč do solné jeskyně?

V listopadu jsme začali se školní družinou opět jezdit do solné jeskyně v Táboře. Baví nás cesta. Měli byste vidět tu velkou radost, když čekáme na MHD a přijede „kloubák“. Baví nás procházka po Táboře s návštěvou cukrárny a samozřejmě pobyt v jeskyni. Čas tady utíká jinak. Lehneme si na lehátka, zavřeme oči a posloucháme zvuky vody, lesa, ptáčků. Krásné zklidnění. Pak si hrajeme s formičkami a zkoušíme stavitelské umění.

Ovzduší v solné jeskyni pomáhá při léčbě dýchacích cest a průdušek, dermatologických chorob a má i mnoho dalších pozitivních dopadů na lidské zdraví. Mořská sůl obsahuje více než 50 % minerálních látek, které zlepšují psychický i fyzický rozvoj. V ovzduší jeskyně je mikroklima s jedinečnou bakteriologickou čistotou a ventilace v jeskyni zabezpečuje ideálně ionizované ovzduší. Jedna procedura se prý vyrovná 2–3 dnům pobytu u moře. V zimě tak s chutí jezdíme nasávat mořské ovzduší alespoň jedenkrát do měsíce.

saltcave