škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Ať už si myslíš, že to dokážeš, nebo že to nezvládneš, pokaždé máš pravdu. (Henry Ford)

Červen ve školní družině

Červen je měsíc, na který se děti nejvíce těší. Na jeho konci dostanou vysvědčení a hurá na prázdniny. Čas utíkal rychle a mi jej využili k pobytu na školní zahradě i v lese, míčovým hrám, tvořením přáníček ke Dni otců i řáděním na Den dětí.
 
Den dětí si pro všechny mladší kamarády připravili čtvrťáci a páťáci – oddělení s panem učitelem Elhenickým v Přátelské zahradě. Celkem na čtyřech stanovištích jsme se mohli utkat ve slalomu, v hodech i ve střelbě na branku. Vítěz si vždy odnesl nějakou hračku nebo sladkou odměnu. Kdo chtěl, mohl si smlsnout na špekáčku a dobrotách, které nám připravily maminky.
Své hudební nadání nám předvedla Anička Dušková z Tábora. Pro děti v družině si připravila krásný recitál. Spojení klavíru a Aničky nás vtáhlo do kouzelného světa hudby.
 
Zajímavá byla také prohlídka OÚ v Chotovinách. Na závěr pan starosta pozval děti do zasedací místnosti, kde proběhla společná beseda.
 
V polovině měsíce nás v lese přivítala Netradiční olympiáda. Soupeřili jsme v hodu houbou, střelbě na strom, v lesní střelnici a v soutěži o nejodolnější klíště.
Na každoroční zahradní slavnosti byla olympiáda vyhodnocena a děti si odnesly diplomy a zasloužené odměny. Vyhlášen byl i celoroční turnaj ve fotbálku o putovní pohár. Na tomto poháru si můžeme přečíst jména dvojic, které jednotlivé ročníky vyhráli. Tento tradiční turnaj slaví již desáté výročí a první dvojicí, která pohár získala v roce 2012 byli Smrťáci – D. Bartoň a V. Hronek. V roce 2022 se vítězi stali Fotbaláci – T. Friedrich a J. Demeter, kterým gratulujeme.
Rádi svůj volný čas trávíme malováním, a tak jsme v knihovně obměnili výstavu pro rodiče i širokou veřejnost. Výstava nese název Léto a určitě je z našich prací poznat, že je to naše nejoblíbenější roční období. Budeme rádi, když se přijdete podívat.

 

Přejeme všem dětem krásné léto a rodičům pohodovou dovolenou.