škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Zjistil jsem, že většina lidí se dostane kupředu v době, kdy ostatní mrhají svým časem. (Henry Ford)

Listopad ve školní družině

Každoroční listopadový turnaj ve fotbálku jsme ve školní družině zahájili 1. listopadu. Z každého oddělení vzejde vítěz a začátkem roku nás čeká superfinále, které se těší velkému zájmu ze strany diváků. Finalisté předvádějí tak pozoruhodné výkony, že by se za ně nemusel stydět profesionální hráč.
Z české pohádky víme, že sůl je nad zlato. Proto ani letos nechybí naše společné návštěvy solné jeskyně v Táboře. Zatím ji navštívilo 1. a 3. oddělení a ostatní se mohou těšit v prosinci a v lednu.
Jak jsme zruční jsme si mohli vyzkoušet při dvou workshopech s paní Hanou Junovou. Práce se sklem je jejím velkým koníčkem. Sklo se stává pod jejíma rukama krásným neopakovatelným šperkem a dokáže pro ni nadchnout ostatní. Mnozí z nás překonali počáteční strach pracovat s ohněm a vytvořili jsme vlastní originální korálky a byli na sebe zaslouženě pyšní.
Listopadový projekt Vaříme, stolujeme, prostíráme pojalo každé oddělení po svém. Někdo vařil, jiní shlédli dokument a následně na papírové talíře malovali svůj nejoblíbenější pokrm a prvňáčci? Ty projekt pojali velmi originálně. Uspořádali svatební obřad s nevěstou, ženichem a družičkami. Po slavnostním představení si společně pochutnali na ovocných špízech s čokoládou.
Přejeme vám hezké prožití vánočních svátků a do nového roku mnoho štěstí a pevné zdraví.
Vychovatelé ŠD

Druzina listopad 2023