škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Každý je demokrat, když jde o někoho vyššího, než on jest, a každý je aristokrat vedle nižšího. Ta pravá demokracie však neleží v tom, abychom se rovnali vyšším, což lehké jest, nýbrž abychom se nevypínali nad nižší, než jsme sami; každý musí začít s demokracií sám u sebe a pak to půjde. (Karel Havlíček Borovský)

POMOC PŘINÁŠÍ RADOST

Již podruhé se naše škola zapojila do dobročinné akce na podporu Fondu Sidus, organizace pomáhající těžce nemocným dětem.

V letošním roce jsme se organizace ujali my, žáci 7. třídy. Nejprve jsme seznámili všechny třídy s projektem a s tím, jak mohou pomoci. Všem jsme ukázali sady samolepek, které si mohli koupit za 25 Kč. Následně se doslova strhla nákupní horečka. Do naší třídy přicházeli kupovat samolepky žáci z I. i II. stupně a my jsme během čtyř dní vyprodali všechny sady. Vybrané peníze v celkové výši 2000 Kč putovaly do pražské a olomoucké nemocnice a byly použity na zakoupení přístrojů pro léčbu nemocných dětí.

V průběhu projektu se ukázalo, kdo skutečně pomáhat chce a kdo o pomoci jen mluví. Všichni jsme si uvědomili, že i malá pomoc přináší velkou radost.

Děkujeme nejen žákům, ale i učitelům, kteří se  zúčastnili projektu na podporu Fondu Sidus. Nebylo to marné!!!


Sidus certifikát