škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Úspěch není něco, za čím se honíte. Je to něco, o co se neustále musíte snažit. Pak možná přijde, když to čekáte nejméně. (Michael Jordan)

Žáci třetí B na Obecním úřadu v Chotovinách

Desátý říjnový den si žáci ze třetí B zpestřili exkurzí na Obecní úřad v Chotovinách. V prvouce aktuálně probíráme téma Obec: místo, kde žijeme. A když se nám naskytla příležitost propojit teoretickou výuku s praxí, neváhali jsme.
Milým úsměvem nás ve čtvrtek ráno přivítala před Obecním úřadem v Chotovinách paní Zuzana Sumerauerová. Ochotně se nás ujala a pozvala na prohlídku vnitřních prostor. Postupně jsme procházeli místnosti a poznávali lidi, kteří se starají o naši obec. Každý z nich nás vlídným slovem přijal, představil se a vysvětlil, co je jeho hlavní pracovní náplní. Děti bedlivě poslouchaly a se zájmem si vše prohlížely. Žáci se nejvíce těšili na pana starostu, který nás ve své kanceláři mile přivítal společně s panem místostarostou.
Poté jsme se odebrali do zasedací místnosti, kde se dětem rozzářily oči. Na stolech totiž spatřily dárečky. Každý z nich dostal svůj zápisník a propisku. Pan starosta Zdeněk Turek dětem přiblížil historii naší obce. Seznámil je s rokem založení Chotovin, počtem obyvatel, dvanácti osadami naší obce a mnohými dalšími přínosnými informacemi. Poté žákům nabídl diskuzi, během které se mohli zvídavě ptát na vše, co je zajímá. Společně s paní Zuzanou Sumerauerovou zodpověděli žákům všechny jejich otázky. A že jich nebylo málo.
Na závěr žáci dostali sladkou odměnu a po netradičně strávené hodině prvouky jsme zamířili zpět do školních lavic.
A co se nejvíce líbilo našim třeťákům?
  • Julie Nečasová – Nejvíce se mi líbilo, jak se nám každý představil a řekl nám, o co se stará.
  • Ester Cibulková – Nejzajímavější pro mě byla prohlídka kanceláře pana starosty.
  • Jennifer Deborah Šrámková – Super bylo, jak nám pan starosta dovolil ptát se, co nás zajímá.
  • Vojtěch Voborský – Moc mě bavilo, jak jsme si mohli v zasedací místnosti vyzkoušet hlasovat s panem starostou o nějakém návrhu.
  • Lucie Vandrovcová – Vůbec jsem nečekala, že si odneseme nějaké dárečky. Děkujeme.
  • Nela Plecitá – Nejhezčí pro mě bylo, když nás paní Zuzana S. přišla přivítat ven.
  • Jakub Kraus – Jsem nadšený, že nám byly zodpovězeny všechny naše otázky.
Jménem celé třídy třetí B bych ráda poděkovala panu starostovi a všem zaměstnancům Obecního úřadu v Chotovinách za vstřícný přístup a příjemně strávený čas. Budeme se těšit zase někdy příště!
OU Chotoviny 3 B 2024