škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída. (Alois Rašín)

Atletické přebory Tábor 2023

Ve čtvrtek 22. června pokračoval druhým dílem atletický přebor žáků a žákyň základních škol okresu Tábor. Počasí bylo až nepříjemně teplé a závodníci se tak potýkali nejen s atletickými disciplínami, ale i s hledáním stínů a pitným režimem.
Na úvod se běžela semifinále na 60 m. V nich se z tria našich reprezentantů podařilo postoupit do finálového běhu jen Janu Novákovi, který ve finále skončil na 7. místě. Na středních tratích jsme žádného finálového zástupce neměli, tak se naši závodníci představili až v závěrečné štafetě, kde jsme měli v mladších žácích a žákyních svá zastoupení ve finálových B bězích o konečné 9.–16. místo. V obou případech jsme skončili ve druhé polovině svých běhů.
V technických disciplínách se ve výšce představili Anna Pokorná (130 cm), David Souček (150 cm) a Matěj Beneš (135 cm). U nikoho to na ty nejlepší tentokrát nestačilo. Ve skoku dalekém nás reprezentovaly dívky Magdalena Kudličová (332 cm) a Karolína Pilařová (322 cm) a mezi chlapci Daniel Klika (355 cm) a Matěj Papež (327 cm), ani zde to na nejlepší nestačilo. V hodu kriketovým míčkem hodil David Ševčík 35,07 m a v kouli vrhla Lucka Pecková 7,33 m a Jana Tina Kořená 7,13 m. Ani v tomto případě jsme umístění v horních patrech výsledkové listiny nezaznamenali.

Prebory Tabor ctvrtek 2023 1Prebory Tabor ctvrtek 2023 2