škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Každý je demokrat, když jde o někoho vyššího, než on jest, a každý je aristokrat vedle nižšího. Ta pravá demokracie však neleží v tom, abychom se rovnali vyšším, což lehké jest, nýbrž abychom se nevypínali nad nižší, než jsme sami; každý musí začít s demokracií sám u sebe a pak to půjde. (Karel Havlíček Borovský)

Atletika pro první stupeň 2023

Atletický přebor 1. stupně ZŠ se konal ve středu 21. června tohoto roku v Táboře. Moc jsme si všichni přáli, aby po minulých zkušenostech nepršelo, ale svítilo sluníčko. Bohužel ale svítilo tak hodně, že jsme měli pocit, že se brzy upečeme. Děti se polévaly vodou, i chodit bylo náročné, natož závodit.
O to více nás potěšily výsledky závodů. Veronika Křížová byla na 1. místě v závodě na 600 m z 22 škol ze 4. tříd a Kamila Bartoňová obsadila 3. místo z 23 škol v běhu na 800 m. Ostatním se také dařilo. Výsledky byly skvělé a najdete je na webu https://assk.zshelsinska.cz/20222023.
Kdyby mohli jet všichni naši šikovní sportovci, kteří bohužel nejeli, protože byli po nemoci anebo nemocní, určitě bychom dosáhli ještě lepších výsledků. Tak třeba příště.
 Prebory prvni stupen 2023