škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Když se v životě díváš na to, co máš, vždycky můžeš mít víc. Ale když se díváš na to, co nemáš, nikdy nebudeš mít dost. (Oprah Winfrey)

Lyžování na Monínci

Poslední únorový týden se třicet jedna žáků ze 4., 5. a 6. ročníku zúčastnilo výuky lyžování na nedalekém Monínci. Lyžařské kurzy organizuje Lyžařská škola Monínec a děti mají možnost využít i výuku jízdy na snowboardu. Výuka pro naši školu probíhala v odpoledních hodinách od pondělí 26. února do pátku 1. března. První den jsme na Monínec přijížděli s mírnou nervozitou, většina dětí totiž na lyžích ani na snowboardu ještě nikdy nestála. Byli jsme však velmi mile překvapeni. Autobus nás dovezl až před budovu lyžařské školy a hned při vystupování se nás ujali instruktoři. Veškerá organizace proběhla na opravdu profesionální úrovni. Během krátké doby byly děti rozděleny do skupin, poučeny o chování v areálu a i vydání lyžařského vybavení dětem, které neměly vlastí, proběhlo bez problémů. Všechny děti dostaly rozlišovací vesty s logem lyžařské školy a se svou jmenovkou. Počáteční výuka probíhala v malém skiparku a protože byli naši malí lyžaři a snowbordisté opravdu šikovní, poměrně rychle se přesunuli i na velkou sjezdovku. Děti každý den odjížděly domů s pocitem, že „poskočili“ ve výuce a s velkou chutí a radostí si povídaly o tom, jak se těší na zítřejší lyžování. Týden utekl jako voda a my máme v Chotovinách zase o několik nadšených lyžařů a snowboardistů více.

Za nás učitele musíme dodat, že máme velkou radost, že děti umí odložit mobilní telefony a tablety a radovat se z pobytu venku třeba právě na lyžích nebo na snowboardu.

Irena Bětíková
Marie Kopečková
Marie Orlová

Moninec lyzak 2024