škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Tvůj čas je omezen. Proto ho neztrácej tím, že budeš žít život někoho jiného. (Steve Jobs)

Atletický přebor první stupeň

Ve druhé polovině června se několik vybraných žáků a žákyň 1. stupně zúčastnilo tradičního atletického přeboru Táborska, dříve známého též jako atletická olympiáda. Čekal nás nejen den plný sportování, ale také do té doby nejteplejší den v roce. Řádné doplňování tekutin a úkryty ve stínu se staly koloritem tohoto dne. Kategorie byly rozděleny podle tříd od 1. do 5. třídy. Každá třída byla ještě rozdělena na kategorii dívek a chlapců. První a druhá třída soutěžila v běhu na 50 m a hodu kriketovým míčkem. Třetí, čtvrtá a pátá třída měla k těmto dvěma disciplínám ještě skok daleký a vytrvalostní běh.
Naše výprava čítala přes dvacet závodníků, z nichž se každý snažil dosáhnout nejlepšího umístění, což s ohledem na počasí nebylo vůbec jednoduché. Mnoho dětí, ač se třeba neumístilo na nejvyšších místech, si vytvořilo své osobní rekordy. Největší úspěch pro chotovinskou školu vybojovala Veronika Křížová, která skončila v závodě na 800 m na stříbrné pozici, když ji od vítězství dělilo pouze 64 setin. Pro bronz si ve skoku dalekém doskočil Alexandr Mikulanda, který dosáhl výkonu 4,12 m. Pro oba medailisty to byla zároveň poslední soutěž, ve které reprezentovali naši školu. Děkujeme za všechny vaše výkony, medaile a chuť, se kterou jste reprezentovali a zviditelňovali naši školu, a přejeme vám v novém působišti mnoho studijních a sportovních úspěchů.
Výkony dalších našich sportovců sice na medaile nestačily, ale také byly kvalitní. Například Julie Večeřová postoupila do finále A v běhu na 50 m a časem 8,13 s si doběhla pro čtvrté místo. Sofie Pánková z 1. třídy hodila kriketovým míčkem přes 16 metrů a byla také čtvrtá. Páté místo ke své bronzové medaili přidal Alexandr Mikulanda, který v závodě na 800 m zaběhl čas 2:49,05. Tereza Šittová se kvalifikovala na trati 50 m do finále A, kde skončila na 6. místě časem 7,85 s. 
A jak se naše škola umístila celkově? Na vítěznou Husovu školu jsme se sice dívali z zpovzdálí, ale 15. místo z celkových 29 škol je solidní výsledek.

Atleticke prebory narodka 2024 AAtleticke prebory narodka 2024 B