škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Zjistil jsem, že většina lidí se dostane kupředu v době, kdy ostatní mrhají svým časem. (Henry Ford)

S čipem i papírovou mapkou

V lese nad fotbalovým hřištěm se 9. října konal závod v orientačním běhu. Všichni žáci obdrželi čip pro zaznamenávání kontrol, podrobnou mapku a ve dvojicích nebo trojicích vyběhli na trať.
Žáci I. stupně hledali kontroly na trati vyznačené fáborky. Někteří byli tak šikovní, že našli i hřiby. Jiní měli nemalé problémy vrátit se a najít poslední cílovou kontrolu. Nakonec byli ale všichni úspěšní a odměněni sladkostmi.
Žáci druhého stupně měli trať obtížnější. Orientovali se pouze pomocí speciální podrobné mapy, ve které byly zakreslené kontroly. Přes nějaké potíže i oni dříve či později doběhli do cíle.
Závod nám zorganizoval a vše perfektně připravil pan Tomáš Doležel ze sportovního klubu OK Střelka. Moc děkujeme za skvělou akci.
 
A jak se “orientovali” žáci?
Trasa byla dlouhá 1,2 km. První bod byl schovaný v trávě u hřbitova. Nejtěžší bylo najít třetí kontrolní bod. Líbilo se mi, že jsme po dlouhé době viděli vlčí jámu. Vyděsil nás zajíc, který na nás vyběhl ze křoví. Orientační běh byl velmi dobrodružný. Zakopávali jsme o kořeny. Při běhu jsme museli být velmi pozorní. Líbilo se mi, že nám Fanda a Tadeáš pomohli. Líbily se mi zvuky ptáků. Potkal jsem cestou spoustu hub. Překvapila mě žába a pavouk. S Káťou jsme se zabořily do bláta. Když jsme doběhli, dostali jsme sušenku. Na konci nás sympatický chlapík pochválil.

Prespolni beh 2024 APrespolni beh 2024 B