škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Štěstí není něco, co k člověku přijde jen tak. Přichází spolu s našimi činy. (Dalajláma)

Slavnostní stolování

Ve čtvrtek 21. listopadu jsme v naší škole stejně jako v minulém roce přivítali návštěvu ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Tábor.
Studenti nás navštívili v doprovodu učitelky odborného výcviku Bc. Martiny Friedlové. Setkání bylo připraveno pro žáky předmětu péče o domácnost a zúčastnilo se i několik dalších zájemců z jiných volitelných předmětů. Zhlédli jsme ukázku přípravy slavnostní tabule, dozvěděli jsme se mnohé o zásadách správného stolování a o tom, jak se správně chovat v restauraci. Naši žáci nyní ví, kdo první vstupuje do restaurace, kdo komu podává ruku, jak se vhodně obléknout pro slavnostní příležitost. Nebudeme v rozpacích, který příbor máme použít a poznáme, jak jdou při jídle jednotlivé chody za sebou a na co nám poslouží která sklenička. Na závěr jsme se naučili skládat ubrousek na několik způsobů a zbyl i prostor na dotazy.
Věřím, že nově nabyté znalosti a zkušenosti využijí naši žáci i v praktickém životě a již za několik týdnů oslní rodiče při přípravě stolu pro štědrovečerní hostinu.

Stolovani vareni 2019