škola, která se nestydí za to, že bývá nazývána vesnickou

Víte že...

Mnohem lepší je odvážit se velkých věcí, získat slavná vítězství, i když se střídavými nezdary, než se řadit k těm ubohým duchům, kteří se ani moc neradují, ani netrpí, protože žijí v šedivém soumraku bez vítězství a porážek. (Theodore Roosevelt)

CVRČEK SI TO SPOČÍTÁ

Ve čtvrtek 19. března si miliony dětí ve více než 30 zemích lámaly hlavičky při řešení příkladů mezinárodní matematické soutěže Klokan.
I naše děti se do této soutěže zapojily a to v kategorii matematických Cvrčků, která je určena pro žáky druhých a třetích tříd základní školy. V kategorii Cvrček je na řešení vyhrazeno 45 minut čistého času a řeší se sada 12 úloh. U každé mají cvrčci 4 možnosti. Malý počtář tedy jako výsledek zapíše  sérii písmen (A-D) označující řešení jednotlivých zadání. Může pak získat až 60 bodů. Úlohy jsou rozděleny do tří kategorií podle obtížnosti a tomu odpovídá i bodové ohodnocení. Řeší se příklady od nejlehčích až po ty nejtěžší. Vyhodnocení výsledků probíhá jak na úrovni jednotlivých škol, tak v okresu, kraji i na celorepublikové úrovni.

U nás nejlépe počítaly tyto děti.
Mezi druháky:
  1. Viktor Voborský
  2. Michal Filip
  3. Pavel Makovec
Mezi třeťáky:
  1. Matěj Karas
  2. František Dubský
  3. Klára Pilařová
Všem letos úspěšným počtářům blahopřejeme k dobrým výsledkům a všem ostatním dětem přejeme, aby v matematice našly zalíbení, protože ta je součástí mnoha velmi perspektivních oborů lidské činnosti a v budoucnu jim může zajistit zajímavou a dobře placenou práci.




Cvrček